PVA Ph neutrální??!!

05. 06. 2018, 11:35

Ph NEUTRÁLNÍ – Když jsme objevili zprávy na některých eshopech, že jejich PVA výrobky jsou Ph neutrální a nezapáchají, začalo nám to „vrtat v hlavě“. Řekli jsme si, že musíme takový zázračný PVA materiál někde nakoupit.

Protože jsme ve firmě jen strojaři a textiláci (a to jsou stejně napůl strojaři…), požádali jsme napřed naše kamarády chemiky a potom našeho japonského dodavatele materiálu o pomoc. Tušili jsme, že se celý problém zvrtne v banalitu. Předali jsme chemikům vzorky všech PVA materiálů, které nakupujeme. Chemici si výrazně poklepali na svá čela, pohrdavě nás přehlídli. Kyselost nebo naopak zásaditost, čili hodnotu Ph, lze opravdu změřit jen u roztoků. A to PVA punčochy, síťky, šňůrky, nitě, pásky nebo sáčky fakt nejsou. Co se týká zápachu, resp. bez zápachu tak to bych nosům chemiků moc nevěřil, že ještě dokáží něco cítit….
U našeho dodavatele v Japonsku jsme si také “trhli kšandy“. Raději se nás zeptal ještě jednou, jestli dobře rozumí otázkám. Ubezpečil nás, že ani při kaprářských maratonech, kdy se do vody v rybníku nebo jezeru dostane velké množství PVA materiálu (velké množství rozuměj možná několik desítek gramů..) se Ph vody v důsledku PVA nezmění!!!! V objemu vody několika tisíců kubických metrů vody je změna hodnoty Ph vlivem PVA materiálu neměřitelná. Pokud by ale závody probíhaly v kýblu vody o objemu 10 litrů, to by se to Ph měřilo!!!! O zapáchajícím PVA materiálu pro účely rybaření také slyšeli až od nás : -))
Jak praví klasik: “No nekup to, když je to tak levné…“

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).