Co to je PVA?

05. 06. 2018, 11:17

PVA (polyvinylalkohol, je pevná látka – ve vodě rozpustný syntetický polymer).
Používá se nejen na výrobu rozpustných punčoch, nití a šňůrek pro rybolov, ale také v textilním průmyslu jako pomocný materiál při šití textilních výrobků nebo v zušlechťovacích procesech.
PVA má ve světě širokou škálu použití, např. chemický průmysl, stavební průmysl, farmaceutický průmysl (potahování tablet), potravinářský průmysl (konzervace) atd.
Výrobci nabízí mnoho druhů PVA materiálů, které jsou rozpustné při různě vysokých teplotách. U některých textilních výrobků je potřebné, aby k rozpuštění PVA šicích nití došlo až např. při technologickém praní nebo barvení výrobku při 90ºC v prací lázni. K tomuto účelu použitý materiál PVA by byl naprosto nevhodný k výrobě punčoch nebo šňůrek pro rybaření. PVA by se rozpustil za hodně dlouhou dobu nebo prakticky vůbec ne.
PVA materiál používaný k výrobě našich punčoch, šňůrek, nití a stužek je z celé škály ten nejvhodnější vzhledem k rozpustnosti ve vztahu teplota vody na dně a doba rozpuštění.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).